Vynikající domácí pečivo

01.09.2020

Suroviny:

  • 500-600 g hl. mouky
  • špetka soli
  • 1 prdopeč
  • 1 KL jedlé sody
  • 1 vajičko
  • trochu pepře
  • 4 stroužky česneku, rozmačkané
  • 1/2 KL provensálské koření
  • 15 dkg na hrubo nastrouhaného tvrdého tučného sýra
  • 10 dkg anglické slaniny nakrájené na malé kostičky
  • 10 dkg vysočiny nakrájené na malé kostičky
  • 2 KL semínka: chia semínka, slunečnice, seznam, len, mák, dýňová semínka

Kvásek: 250 ml vlažné vody, lžička cukru, půl kostičky kvasnic a uděláme kvásek.

Postup:

  1. Do mísy dáme půl kg hl. mouky a ostatní ingredience bez vajíčka a kvásku a vše důkladně promícháme, pak přidáme vajíčko a kvásek a vyhněteme těsto, pak jej vyklopíme na vál a ručně vypracujeme hladké nelepivé těsto. Pokud těsto lepí tak po trochách přidáváme mouku a vypracováváme těsto hladké nelepivé. 
  2. Pak z těsta tvoříme různé tvary a skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Na plechu necháme půl hodiny kynout pak potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do mírně rozehřáté trouby. 
  3. Pečeme dozlatova na cca 230 - 250 °C v závislosti na druhu trouby.
© 2020 - 2025 Ověřené recepty
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.

Bez nezbytných cookies se neobejde správné a bezpečné fungování našich stránek a registrační proces na nich.
Funkční cookies ukládají vaše preference a uzpůsobí podle nich naše stránky.
Výkonnostní cookies monitorují výkon našich stránek.
Díky marketingovým cookies můžeme měřit a analyzovat výkon našeho webu.