Výborná domácí veka

17.05.2020

Suroviny:

  • 1 kg hladké mouky
  • 40 g droždí
  • asi 40 g cukru
  • 1 lžička soli
  • 6 lžic oleje
  • 0,5 l mléka

Postup přípravy:

  1. Do mísy dáme droždí, cukr a teplé mléko.
  2. Až vzejde kvásek, přidáme všechny ingredience a důkladně mísíme, aby bylo hladké těsto.
  3. Necháme na teplem místě kynout překryté utěrkou cca 30-40 minut.
  4. Poté si uděláme z těsta jednotlivé bochánky. Každý vyválíme a srolujeme do tvaru veky. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme kynout v teple cca 25 minut, poté potřeme vodou nebo bílkem, naříznu a dám do trouby. Pečeme na 200 c cca 25 minut.
© 2020 - 2025 Ověřené recepty
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.

Bez nezbytných cookies se neobejde správné a bezpečné fungování našich stránek a registrační proces na nich.
Funkční cookies ukládají vaše preference a uzpůsobí podle nich naše stránky.
Výkonnostní cookies monitorují výkon našich stránek.
Díky marketingovým cookies můžeme měřit a analyzovat výkon našeho webu.