Vlašský salát dle ČSN 1976
30.12.2023
Ingredience:
- 500 g salátové brambory typ A vařené ve slupce (vychladlé)
- 240 g salám junior nebo šunkový vcelku
- 100 g kyselá okurka (sterilovaná)
- 20 g sterilovaný hrášek
- 40 g vařený celer
- 60 g vařená mrkev
Dále smíchat:
- 200 g majonéza
- 20 g plnotučná hořčice
- 5 g worcester
- 15 g ocet (dle chuti)
- 10 g cukr
- 10 g sůl (dle chuti)
- 0,5 g mletý černý pepř
Postup je jednoduchý:
- Den předem uvařené a oloupané brambory, uvařená mrkev a celer nakrájejte na kostičky, salám na tenké nudličky, okurky na drobno.
- V míse smíchejte majonézu, hořčici, worcestr, část octa, cukr, pepř a trochu osolte.
- Důkladně promíchejte.
- Vložte pokrájenou zeleninu a sterilovaný hrášek. Vše důkladně spojte se zálivkou.
- Ochutnejte, případně dochuťte a nechte uležet v lednici.
- Před podáváním ještě promíchejte.
