Vlašský salát dle ČSN 1976

30.12.2023

Ingredience:

  • 500 g salátové brambory typ A vařené ve slupce (vychladlé) 
  • 240 g salám junior nebo šunkový vcelku 
  • 100 g kyselá okurka (sterilovaná)
  • 20 g sterilovaný hrášek 
  • 40 g vařený celer 
  • 60 g vařená mrkev 

Dále smíchat:

  • 200 g  majonéza 

  • 20 g  plnotučná hořčice 
  • 5 g  worcester 
  • 15 g  ocet (dle chuti) 
  • 10 g cukr 
  • 10 g sůl (dle chuti) 
  • 0,5 g mletý černý pepř 

Postup je jednoduchý:

  1. Den předem uvařené a oloupané brambory, uvařená mrkev a celer nakrájejte na kostičky, salám na tenké nudličky, okurky na drobno.
  2. V míse smíchejte majonézu, hořčici, worcestr, část octa, cukr, pepř a trochu osolte.
  3. Důkladně promíchejte.
  4. Vložte pokrájenou zeleninu a sterilovaný hrášek. Vše důkladně spojte se zálivkou.
  5. Ochutnejte, případně dochuťte a nechte uležet v lednici.
  6. Před podáváním ještě promíchejte.
© 2020 - 2025 Ověřené recepty
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.

Bez nezbytných cookies se neobejde správné a bezpečné fungování našich stránek a registrační proces na nich.
Funkční cookies ukládají vaše preference a uzpůsobí podle nich naše stránky.
Výkonnostní cookies monitorují výkon našich stránek.
Díky marketingovým cookies můžeme měřit a analyzovat výkon našeho webu.