Vaječný koňak podle babičky

15.12.2020

Vaječný likér (známý také jako vaječný koňak)

Suroviny:

  • 6 žloutků
  • 20 dkg cukr Moučka
  • Vanilka

Vyšleháme do pěny

Přidá se:

  • 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka
  • 1/2 hrnku vařeného mléka (vychladlé)
  • 1/4 rumu (tuzemák)

Vše se důkladně promíchá!

  1. Plníme do lahví (já dávám do lahví od vína a nakonec můžete použít i láhev od rumu)
  2. Dáme do chladničky a necháme minimálně 24 hodin odležet. Ideálně však se doporučuje nekonzumovat několik dní, vaječný likér více zhoustne a chuť je i výraznější.
  3. Já nechávám minimálně 7 dní v ledničce.
© 2020 - 2025 Ověřené recepty
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.

Bez nezbytných cookies se neobejde správné a bezpečné fungování našich stránek a registrační proces na nich.
Funkční cookies ukládají vaše preference a uzpůsobí podle nich naše stránky.
Výkonnostní cookies monitorují výkon našich stránek.
Díky marketingovým cookies můžeme měřit a analyzovat výkon našeho webu.