Tyrolské žemlové knedlíky

06.12.2024

Suroviny:

  • 1 ks vejce
  • 30 g máslo
  • 150 ml mléko
  • 40 g cibule
  • 1 lžíce pažitka
  • 200 g bílé pečivo
  • 60 g tyrolská slanina (nebo anglická slanina)

podle chuti

  • sůl
  • muškátový oříšek
  • mletý černý pepř

na potření

  • máslo 

Postup:

  1. Oloupanou cibuli a tyrolskou slaninu nakrájíme nadrobno. 
  2. Na rozpuštěném másle orestujeme slaninu a cibuli dozlatova a směs necháme zchladnout. 
  3. Starší žemle (housky, rohlíky atp.) nakrájíme na kostičky, vložíme je do mísy a přelijeme horkým mlékem. Pak přidáme nasekanou petrželku nebo pažitku, muškátový oříšek, sůl, pepř a vejce. 
  4. Směs promícháme a jakmile žemle nasáknou mléko, zapracujeme do ní připravenou cibulku se slaninou. Vzniklé těsto řádně propracujeme a necháme asi 1 hodinu odležet. 
  5. Z připraveného těsta tvoříme kulaté knedlíky o průměru asi 4 - 5 cm. Dostatečné množství osolené vody přivedeme k varu, do které postupně vložíme knedlíky a jakmile voda přijde k varu, teplotu snížíme a velmi zvolna je vaříme asi 8 - 12 minut. 
  6. Hotové tyrolské knedlíky necháme okapat a potřeme máslem. Tyrolské žemlové knedlíky podáváme jako přílohu k masům a omáčkám.
© 2020 - 2025 Ověřené recepty
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.

Bez nezbytných cookies se neobejde správné a bezpečné fungování našich stránek a registrační proces na nich.
Funkční cookies ukládají vaše preference a uzpůsobí podle nich naše stránky.
Výkonnostní cookies monitorují výkon našich stránek.
Díky marketingovým cookies můžeme měřit a analyzovat výkon našeho webu.