Trhaný česnekový chleba

06.05.2023

Suroviny:

Těsto:

  • 500g hladké mouky
  • 42g droždí nadrobit
  • 1 čajová lžička cukru
  • 1 vejce
  • 250 ml vlažného mléka
  • 2 čajové lžičky soli
  • 80g másla povoleného 

Postup:

  1. Do mísy rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, přidáme vlažné mléko, necháme vzejít kvásek (cca 10 minut). Pak kvásek dobře rozmícháme, přidáme ostatní suroviny a dobře vypracujeme v těsto, které necháme na teplém místě kynout přibližně 30 minut.
  2. Následně vykynuté těsto ještě jednou propracujeme, dáme na pracovní plochu a vyválíme na obdélník na výšku asi 1/2 cm. Rádýlkem rozřízneme (viz foto).
  3. Naneseme  směs třeného másla s lžičkou olivového oleje, 4 stroužky česneku, petrželka, bylinky, 1 čajová lžička soli.
  4. Každý kousek zavřeme do a navrstvíme do formy (vymazaná a vysypaná moukou) na sebe.
  5. Dáme do vyhřáté trouby na 170°C , horkovzduch. Pečeme do zlatova. Následně vyděláme z trouby, necháme cca 10 minut stát, pak vyklopíme na desku.
© 2020 - 2025 Ověřené recepty
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky