Trhaný česnekový chleba

06.05.2023

Suroviny:

Těsto:

  • 500g hladké mouky
  • 42g droždí nadrobit
  • 1 čajová lžička cukru
  • 1 vejce
  • 250 ml vlažného mléka
  • 2 čajové lžičky soli
  • 80g másla povoleného 

Postup:

  1. Do mísy rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, přidáme vlažné mléko, necháme vzejít kvásek (cca 10 minut). Pak kvásek dobře rozmícháme, přidáme ostatní suroviny a dobře vypracujeme v těsto, které necháme na teplém místě kynout přibližně 30 minut.
  2. Následně vykynuté těsto ještě jednou propracujeme, dáme na pracovní plochu a vyválíme na obdélník na výšku asi 1/2 cm. Rádýlkem rozřízneme (viz foto).
  3. Naneseme  směs třeného másla s lžičkou olivového oleje, 4 stroužky česneku, petrželka, bylinky, 1 čajová lžička soli.
  4. Každý kousek zavřeme do a navrstvíme do formy (vymazaná a vysypaná moukou) na sebe.
  5. Dáme do vyhřáté trouby na 170°C , horkovzduch. Pečeme do zlatova. Následně vyděláme z trouby, necháme cca 10 minut stát, pak vyklopíme na desku.
© 2020 - 2025 Ověřené recepty
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.

Bez nezbytných cookies se neobejde správné a bezpečné fungování našich stránek a registrační proces na nich.
Funkční cookies ukládají vaše preference a uzpůsobí podle nich naše stránky.
Výkonnostní cookies monitorují výkon našich stránek.
Díky marketingovým cookies můžeme měřit a analyzovat výkon našeho webu.