Sýrová bulka

28.02.2023

Suroviny:

  • 450 ml vody
  • 90 g oleje
  • 2 lžičky cukru
  • 3 lžičky soli
  • 840 g hladké mouky
  • 30 g droždí

  • tvrdý sýr na posyp (nejlepší je obyčejný s 30 % tuku)

Postup:

  1. Z vody, malého množství cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout.
  2. Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut).
  3. Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 12–14 dílů a z každého kousku uděláme bulku.
  4. Jak tvarovat bulky z kynutého těsta
  5. Uložíme je na plech, na povrchu je trochu zploštíme a necháme nakynout.
  6. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme strouhaným sýrem. Upečeme je ve vyhřáté troubě
  7. při teplotě 190–200 °C po dobu 15–20 minut - podle velikosti bulek a výkonu naší trouby.

Poznámka autora:

Pro lepší a plnější chuť jsem dal ještě nakrájenou na kostičky šunku přímo do bulek

© 2020 - 2025 Ověřené recepty
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky