Šťavnatý holandský řízek
04.01.2025
Suroviny:
- 1/2 kg mletého vepřového boku
- 200 ml mléka
- 20 dkg strouhaného čedaru
- nasekaná hladkolistá petržel
- 1/2 KL strouhaného muškátového oříšku
- sůl
- pepř
- strouhanka
- hl. mouka
- vejce
Postup:
- Den předem si vymícháme maso s mlékem a když se to krásně spojí, dáme uložit do lednice.
- Druhý den přidáme nastrouhaný sýr, nasekanou hladkolistou petržel, sůl, pepř, trochu strouhaného muškátového oříšku a utvoříme řízky, které obalíme v trojobalu.
- Smažíme ve větší vrstvě oleje.
Tip autora:
Ideální přílohou k holandskému řízku je bramborová kaše a okurkový salát (moje přítelkyně má ráda okurkový salát se zakysanou smetanou, taky dobrá volba) ;-)
