Šťavnatý holandský řízek

04.01.2025

Suroviny:

  • 1/2 kg mletého vepřového boku
  • 200 ml mléka
  • 20 dkg strouhaného čedaru
  • nasekaná hladkolistá petržel
  • 1/2 KL strouhaného muškátového oříšku
  • sůl
  • pepř
  • strouhanka
  • hl. mouka
  • vejce

Postup:

  1. Den předem si vymícháme maso s mlékem a když se to krásně spojí, dáme uložit do lednice.
  2. Druhý den přidáme nastrouhaný sýr, nasekanou hladkolistou petržel, sůl, pepř, trochu strouhaného muškátového oříšku a utvoříme řízky, které obalíme v trojobalu.
  3. Smažíme ve větší vrstvě oleje.

Tip autora:

Ideální přílohou k holandskému řízku je bramborová kaše a okurkový salát (moje přítelkyně má ráda okurkový salát se zakysanou smetanou, taky dobrá volba) ;-)

© 2020 - 2025 Ověřené recepty
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky