Škvarková pomazánka

23.12.2023
Suroviny:
  • 300 g škvarky 
  • 2 PL hořčice kremžská
  • 1 PL sádla
  • 1 svazek jarní cibulka nebo menší cibule
  • 3 ks vařená vejce
  • nakládané okurky dle uvážení
  • sůl, pepř - vše dle chuti

Postup:

  1. Čerstvě vyškvařené škvarky pomeleme. Dáme je do misky, přidáme pokrájená nebo hrubě nastrouhaná vejce, jemně pokrájenou světlou část lahůdkových cibulek, hořčici dle chuti, sůl, pepř, jemně nakrájené nakládané okurky dle chuti, lžíci sádla,  vše důkladně promícháme. Na chuti každého pak záleží, zda přidá do pomazánky ještě nastrouhaný česnek či nasekanou feferonku. 
  2. Pomazánku natíráme na čerstvé plátky chleba, které dozdobíme drobně pokrájenou zelenou částí cibulek. 
© 2020 - 2025 Ověřené recepty
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky