Pudinkáče
16.03.2025
Nejlepší pudinkáče, které jste kdy jedli!
Suroviny:
- 2 dcl oleje
- 3 ks žloutek
- 400 g hladké mouky
- 10 lžiček cukru
- špetka soli
- 20 g droždí
Krém:
- 3 bal. vanilkový pudink Dr.Oetker (případně jiné)
- 3/4 l mléka
- 3 ks vanilkového cukru
- 5-6 lžic kr. cukru
- 180 g másla
Postup přípravy:
- Připravíme si kvásek ze 2 lžiček cukru, mléka a droždí. V míse smícháme mouku, špetku soli, cukr, žloutky, mléko, olej a kvásek. Těsto necháme nakynout cca 1 hod - aby zdvojnásobilo objem.
- Jakmile nakyne těsto uděláme si pudink. Po vychladnutí vyšleháme s máslem. Zatím dáme nádivku do lednice.
- Uděláme válečky o průměru asi 1 cm a dlouhé asi 20 cm, které přehneme na polovinu, tím vzniknou dva prameny, které upleteme a konec vsuneme dolů. (Z těsta se snažíme vyválet "hada" o tloušťce prstu a rozkrájíme po 20 cm. "Hada" ohneme na polovinu a zakroutíme jako vrták.).
- Necháme na plechu kynout, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 200°C cca 15 min.
- Když vychladnou rozkrojíme, naplníme a posypeme moučkovým cukrem. Z dávky vyjde 16 ks o délce 10 cm.
