Pudinkáče

16.03.2025

Nejlepší pudinkáče, které jste kdy jedli!


Suroviny:

  • 2 dcl oleje
  • 3 ks žloutek
  • 400 g hladké mouky
  • 10 lžiček cukru
  • špetka soli
  • 20 g droždí

Krém:

  • 3 bal. vanilkový pudink Dr.Oetker (případně jiné)
  • 3/4 l mléka
  • 3 ks vanilkového cukru
  • 5-6 lžic kr. cukru
  • 180 g másla

Postup přípravy:

  1. Připravíme si kvásek ze 2 lžiček cukru, mléka a droždí. V míse smícháme mouku, špetku soli, cukr, žloutky, mléko, olej a kvásek. Těsto necháme nakynout cca 1 hod - aby zdvojnásobilo objem.
  2. Jakmile nakyne těsto uděláme si pudink. Po vychladnutí vyšleháme s máslem. Zatím dáme nádivku do lednice.
  3. Uděláme válečky o průměru asi 1 cm a dlouhé asi 20 cm, které přehneme na polovinu, tím vzniknou dva prameny, které upleteme a konec vsuneme dolů. (Z těsta se snažíme vyválet "hada" o tloušťce prstu a rozkrájíme po 20 cm. "Hada" ohneme na polovinu a zakroutíme jako vrták.).
  4. Necháme na plechu kynout, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 200°C  cca 15 min.
  5. Když vychladnou rozkrojíme, naplníme a posypeme moučkovým cukrem. Z dávky vyjde 16 ks o délce 10 cm.

© 2020 - 2025 Ověřené recepty
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.

Bez nezbytných cookies se neobejde správné a bezpečné fungování našich stránek a registrační proces na nich.
Funkční cookies ukládají vaše preference a uzpůsobí podle nich naše stránky.
Výkonnostní cookies monitorují výkon našich stránek.
Díky marketingovým cookies můžeme měřit a analyzovat výkon našeho webu.