Poctivý svařák

31.12.2020

Suroviny:

  • cukr krystal dle chuti a kvality vína
  • 1 ks skořice celá
  • 5 ks hřebíček
  • 1 l červené víno
  • citronová kůra
  • 1 ks badyán
  • pomerančová kůra ( někdy dám i celý plátek pomeranče)

Postup:

  1. Do kastrolku vsypeme cukr a na mírném ohni připravíme světlý karamel. 
  2. Zalijeme přibližně jedním deci vody, rozmícháme a vhodíme všechno koření a kousky citronové a pomerančové kůry (bez hořké bílé části). 
  3. Povaříme a obsah necháme provonět kořením. 
  4. Pak přilijeme víno a pomalu ohříváme. 
  5. Jakmile se na víně tvoří bílá pěna, ihned stáhneme z plamene a rozlijeme do sklenic.
© 2020 - 2025 Ověřené recepty
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.

Bez nezbytných cookies se neobejde správné a bezpečné fungování našich stránek a registrační proces na nich.
Funkční cookies ukládají vaše preference a uzpůsobí podle nich naše stránky.
Výkonnostní cookies monitorují výkon našich stránek.
Díky marketingovým cookies můžeme měřit a analyzovat výkon našeho webu.