Pivní chléb

03.11.2020

Suroviny:

  • 500 g hl.mouka
  • 1 PL soli
  • 1 PL octa
  • 1 PL oleje
  • 1 PL kmínu 
  • 1/2 kostky droždí
  • 50 ml vody
  • 250 ml světlého piva (pokojová teplota)
  • Nějaká semínka na posypání

Postup:

  1. Uděláme si kvásek z vlažné vody a trochy cukru.
  2. Vše smícháme dohromady a uděláme na vále bochánek, který dáme do ošatky kynout na cca hodinu.
  3. Vyklepneme na plech vyložený pečícím papírem a necháme dalších 30 minut kynout. Mezitím si předehřejeme troubu na 230°C.
  4. Před vložením do trouby potřeme chleba vodou.
  5. Pečeme nejdříve 15 minut na 230°C. Potom ztlumíme troubu na 200°C a pečeme dalších 35 minut.
© 2020 - 2025 Ověřené recepty
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.

Bez nezbytných cookies se neobejde správné a bezpečné fungování našich stránek a registrační proces na nich.
Funkční cookies ukládají vaše preference a uzpůsobí podle nich naše stránky.
Výkonnostní cookies monitorují výkon našich stránek.
Díky marketingovým cookies můžeme měřit a analyzovat výkon našeho webu.