Pivní chléb
03.11.2020
Suroviny:
- 500 g hl.mouka
- 1 PL soli
- 1 PL octa
- 1 PL oleje
- 1 PL kmínu
- 1/2 kostky droždí
- 50 ml vody
- 250 ml světlého piva (pokojová teplota)
- Nějaká semínka na posypání
Postup:
- Uděláme si kvásek z vlažné vody a trochy cukru.
- Vše smícháme dohromady a uděláme na vále bochánek, který dáme do ošatky kynout na cca hodinu.
- Vyklepneme na plech vyložený pečícím papírem a necháme dalších 30 minut kynout. Mezitím si předehřejeme troubu na 230°C.
- Před vložením do trouby potřeme chleba vodou.
- Pečeme nejdříve 15 minut na 230°C. Potom ztlumíme troubu na 200°C a pečeme dalších 35 minut.
