Pikantní vegetariánské kousky

12.04.2025

Suroviny:

  • 1 šálek jemně nakrájené zeleninové směsi (např. brokolice, mrkev, cuketa, paprika) (150 gramů)
  • 1/2 šálku vařené quinoa nebo hnědé rýže (85 gramů)
  • 1/4 šálku cizrnové mouky (30 gramů)
  • 1 vejce nebo 2 lžíce lněného semínka smíchané se 6 lžícemi vody (pro veganskou variantu)
  • 1 lžíce olivového oleje (15 ml)
  • 1/2 čajové lžičky sušeného oregana (1 gram)
  • 1/4 čajové lžičky česnekového prášku (1 gram)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • chilli dle potřeby
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu 

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 190 °C. 
  2. Ve střední misce smíchejte nadrobno nakrájenou zeleninu, uvařenou quinou nebo hnědou rýži, cizrnovou mouku, vejce (nebo směs lněných semínek), olivový olej, sušené oregano, česnekový prášek, sůl, pepř, chilli. Pokud používáte, přidejte nastrouhaný parmazán (pokud vynecháte parmazán, může jít tyto kousky i vegan).
  3. Všechny ingredience dobře promíchejte, dokud nevznikne soudržná směs.
  4. Směsi vložte do silikonové formičky na muffiny.
  5. Pečte 18-22 minut, nebo dokud nebudou lehce zlatavé a pevné na dotek.
  6. Před podáváním nechte sousta mírně vychladnout.
  7. Zbytky skladujte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až 3-4 dnů.
© 2020 - 2025 Ověřené recepty
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.

Bez nezbytných cookies se neobejde správné a bezpečné fungování našich stránek a registrační proces na nich.
Funkční cookies ukládají vaše preference a uzpůsobí podle nich naše stránky.
Výkonnostní cookies monitorují výkon našich stránek.
Díky marketingovým cookies můžeme měřit a analyzovat výkon našeho webu.