Luxusní pečená švestková povidla

13.09.2020

Suroviny:

  • 3 kg vypeckovaných švestek
  • 750 g cukr krystal
  • 1 KL skořice
  • 4 rozdrcené hřebíčky
  • 3 PL rumu (tuzemák)

Postup:

  1. Vypeckované švestky dáme na vysoký plech.
  2. Vložíme do trouby a pečeme na 230-250 °C cca 30 minut.
  3. Vytáhneme z trouby, zasypeme cukrem a vložíme zpět do trouby, kde dopékáme dalších 30 minut.
  4. Pak dáme obsah z plechu do hrnce, přidáme skořici, hřebíček, rum a důkladně ponorným mixérem rozmixujeme.
  5. Plníme do omytých, čistých sklenic a uzavíráme vyvařenými a následně do sucha otřenými víčky.
  6. Otočíme dnem vzhůru a necháme cca 10 minut.

Pozn.: já ještě dávám do zavařovacího hrnce na cca 70-80°C na 20 minut, pak teprve otáčím víčkem vzhůru. 




© 2020 - 2025 Ověřené recepty
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.

Bez nezbytných cookies se neobejde správné a bezpečné fungování našich stránek a registrační proces na nich.
Funkční cookies ukládají vaše preference a uzpůsobí podle nich naše stránky.
Výkonnostní cookies monitorují výkon našich stránek.
Díky marketingovým cookies můžeme měřit a analyzovat výkon našeho webu.