Lehký salát z rajčat, avokáda a mozzarelly
07.03.2025
Skvělý a lehký salát nejen v letních měsících. Vhodné jen tak, nebo jako příloha k masu.
Suroviny:
Na salát:
- 2 zralá avokáda nakrájená na kostičky
- 1 šálek cherry rajčat, rozpůlených
- ½ šálku kuliček mozzarelly (bocconcini), rozpůlených
- ¼ šálku čerstvé petrželky, nasekané
- ¼ šálku čerstvého koriandru nebo bazalky, nasekané
- Čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Na krémový dresink:
- 3 lžíce řeckého jogurtu nebo zakysané smetany
- 1 polévková lžíce majonézy
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 stroužek česneku, mletý
- Šťáva z ½ citronu
- Sůl a černý pepř podle chuti
- Ve velké míse smíchejte na kostičky nakrájené avokádo, cherry rajčata a kuličky mozzarelly.
- Udělejte dresink: V malé misce prošlehejte řecký jogurt (nebo zakysanou smetanu), majonézu, olivový olej, dijonskou hořčici, mletý česnek, citronovou šťávu, sůl a černý pepř, dokud nebude hladká a krémová.
- Přidejte salát: Salát přelijte smetanovým dresinkem a jemně promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně obalily.
- Posypte čerstvou petrželkou, koriandrem (nebo bazalkou) a špetkou černého pepře.
- Ihned podávejte.
