Kuře se zázvorem, citronem s ananasovo-mangovou salsou
07.04.2025
Suroviny:
- 4 kuřecí prsa
- 60 ml (1/4 šálku) čerstvé citronové šťávy
- 2 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
- 2 stroužky česneku, mleté
- 60 ml (1/4 šálku) sójové omáčky
- 1 šálek ananasu, nakrájeného na kostičky
- 1 šálek manga, nakrájeného na kostičky
- 1 červená chilli paprička, jemně nasekaná (dle chuti, nebo nedáte vůbec)
- Čerstvý koriandr, nasekaný (na ozdobu)
- Sůl a pepř podle chuti
- Olivový olej
Postup:
- Marinujte kuře: V misce prošlehejte citronovou šťávu, nastrouhaný zázvor, mletý česnek a sójovou omáčku. Dochuťte solí a pepřem. Kuřecí prsa vložte do misky a zalijte je marinádou, aby byla dobře obalená. Nechte kuře marinovat v lednici alespoň 30 minut, pro lepší chuť až 2 hodiny.
- Připravte salsu: Zatímco se kuře marinuje, připravte salsu z ananasu a manga. V misce smíchejte na kostičky nakrájený ananas, nakrájené mango a najemno nakrájené červené chilli (pokud používáte). Jemně promícháme a dáme stranou.
- Vařte kuře: Předehřejte gril nebo grilovací pánev na středně vysokou teplotu. Vyjměte kuře z marinády a marinádu vyhoďte. Kuřecí prsa grilujte asi 6–8 minut z každé strany, nebo dokud nejsou propečená a vnitřní teplota nedosáhne 74 °C . Případně můžete kuře péct v předehřáté troubě na 200 °C asi 20–25 minut.
- Servírujte: Jakmile je kuře uvařené, nechte ho pár minut odpočinout, než ho nakrájíte nebo podáváte celé. Na kuře naneste lžící ananasovo - mangovou salsu a ozdobte čerstvým koriandrem.
