Kuře se zázvorem, citronem s ananasovo-mangovou salsou

07.04.2025

Suroviny: 

  • 4 kuřecí prsa 
  • 60 ml (1/4 šálku) čerstvé citronové šťávy 
  • 2 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného 
  • 2 stroužky česneku, mleté 
  • 60 ml (1/4 šálku) sójové omáčky 
  • 1 šálek ananasu, nakrájeného na kostičky
  • 1 šálek manga, nakrájeného na kostičky 
  • 1 červená chilli paprička, jemně nasekaná (dle chuti, nebo nedáte vůbec) 
  • Čerstvý koriandr, nasekaný (na ozdobu) 
  • Sůl a pepř podle chuti 
  • Olivový olej 

Postup: 

  1. Marinujte kuře: V misce prošlehejte citronovou šťávu, nastrouhaný zázvor, mletý česnek a sójovou omáčku. Dochuťte solí a pepřem. Kuřecí prsa vložte do misky a zalijte je marinádou, aby byla dobře obalená. Nechte kuře marinovat v lednici alespoň 30 minut, pro lepší chuť až 2 hodiny. 
  2. Připravte salsu: Zatímco se kuře marinuje, připravte salsu z ananasu a manga. V misce smíchejte na kostičky nakrájený ananas, nakrájené mango a najemno nakrájené červené chilli (pokud používáte). Jemně promícháme a dáme stranou. 
  3. Vařte kuře: Předehřejte gril nebo grilovací pánev na středně vysokou teplotu. Vyjměte kuře z marinády a marinádu vyhoďte. Kuřecí prsa grilujte asi 6–8 minut z každé strany, nebo dokud nejsou propečená a vnitřní teplota nedosáhne 74 °C . Případně můžete kuře péct v předehřáté troubě na 200 °C asi 20–25 minut. 
  4. Servírujte: Jakmile je kuře uvařené, nechte ho pár minut odpočinout, než ho nakrájíte nebo podáváte celé. Na kuře naneste lžící ananasovo - mangovou salsu a ozdobte čerstvým koriandrem. 
© 2020 - 2025 Ověřené recepty
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky