Famózní čokoládové kuličky

15.12.2020

Suroviny:

  • 4 lžíce másla (ne margarin)
  • 4 lžíce rumu
  • 400 g kvalitní hořké čokolády (alespoň 60% podíl kakaa)
  • 250 ml smetany ke šlehání 

na obalení:

  • kakao nebo čokoláda (prostě, jak kdo má rád)

Postup:

  1. Čokoládu nalámeme na kousky, dáme do kastrolku, zalijeme smetanou. Přidáme máslo a za stálého míchání zahříváme, dokud se vše nespojí na hladký krém. Podle chuti můžeme přidat rum. 
  2. Čokoládový krém dáme vychladit do lednice, dokud dokonale neztuhne, nejlépe však přes noc.
  3. Z hmoty pak v dlaních tvoříme malé kuličky, které obalujeme v kakaovém prášku, nebo ponoříme do čokolády, která je vychladlá, ale stále v tekutém stavu a klademe do papírových košíčků.
  4. Nepečené čokoládové kuličky uchováváme v chladu.
© 2020 - 2025 Ověřené recepty
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky