Famózní čokoládové kuličky
15.12.2020
Suroviny:
- 4 lžíce másla (ne margarin)
- 4 lžíce rumu
- 400 g kvalitní hořké čokolády (alespoň 60% podíl kakaa)
- 250 ml smetany ke šlehání
na obalení:
- kakao nebo čokoláda (prostě, jak kdo má rád)
Postup:
- Čokoládu nalámeme na kousky, dáme do kastrolku, zalijeme smetanou. Přidáme máslo a za stálého míchání zahříváme, dokud se vše nespojí na hladký krém. Podle chuti můžeme přidat rum.
- Čokoládový krém dáme vychladit do lednice, dokud dokonale neztuhne, nejlépe však přes noc.
- Z hmoty pak v dlaních tvoříme malé kuličky, které obalujeme v kakaovém prášku, nebo ponoříme do čokolády, která je vychladlá, ale stále v tekutém stavu a klademe do papírových košíčků.
- Nepečené čokoládové kuličky uchováváme v chladu.
