Falafel
19.09.2020
Suroviny:
- 300 g vařené cizrny
- 1 vejce "M"
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 pálivá chilli paprička
- 1 středně velká červená cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce listové petržele
- Mletý římský kmín
- Mletý koriandr
- Kůra z jednoho citronu
- Sůl
- Pepř
- Rostlinný olej na smažení
Postup:
- Cizrnu namočíme do vody a necháme přes noc.
- Pak uvaříme do měkka a krátce rozmixujeme (ne úplně dohladka, aby si zachovala strukturu).
- Přidáme vejce, mouku, chilli papričku nasekanou na jemno, červenou cibuli a česnek nakrájené na jemno, nasekanou listovou petržel, římský kmín, koriandr a nastrouhanou kůru z citronu, osolíme a opepříme.
- Z připravené hmoty vytvarujeme placičky, které opečeme v rozehřáté pánvi s trochou oleje.
- Hotové dáme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk.
K falafelu podáváme chléb pita či baba ganoush.

