Burrata Bruschetta

03.04.2025

Suroviny:

  • 1 velká bageta, nakrájená na 1,5 cm plátky 
  • 2 lžíce olivového oleje 
  • 2 zralá rajčata nakrájená na kostičky 
  • hrst čerstvých lístků bazalky, nasekaných 
  • 230 gramů  sýra burrata (burrata sýr je velmi podobný mozzarelle)
  • Sůl a pepř podle chuti 
  • Balzamiková glazura k pokapání 

Postup:

  1. Připravte bagetu: předehřejte troubu na 200°C. Plátky bagety položte na plech a každý kousek potřete olivovým olejem. Pečte 5-7 minut, nebo dokud okraje nezezlátnou a nebudou křupavé. 
  2. Připravte rajčatovo-bazalkovou polevu: zatímco se chléb peče, smíchejte v míse nakrájená rajčata a nasekanou bazalku. Dochuťte solí a pepřem podle chuti. 
  3. Sestavte bruschettu: jakmile jsou plátky bagety zlaté a křupavé, vyjměte je z trouby a nechte je mírně vychladnout. Na každý plátek položte velkou lžíci sýra burrata a poté lžíci směsi rajčat a bazalky. 
  4. Dokončete a podávejte: pokapeme balzamikovou polevou a ihned podávávejte.
© 2020 - 2025 Ověřené recepty
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.

Bez nezbytných cookies se neobejde správné a bezpečné fungování našich stránek a registrační proces na nich.
Funkční cookies ukládají vaše preference a uzpůsobí podle nich naše stránky.
Výkonnostní cookies monitorují výkon našich stránek.
Díky marketingovým cookies můžeme měřit a analyzovat výkon našeho webu.