Burrata Bruschetta
03.04.2025
Suroviny:
- 1 velká bageta, nakrájená na 1,5 cm plátky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 zralá rajčata nakrájená na kostičky
- hrst čerstvých lístků bazalky, nasekaných
- 230 gramů sýra burrata (burrata sýr je velmi podobný mozzarelle)
- Sůl a pepř podle chuti
- Balzamiková glazura k pokapání
Postup:
- Připravte bagetu: předehřejte troubu na 200°C. Plátky bagety položte na plech a každý kousek potřete olivovým olejem. Pečte 5-7 minut, nebo dokud okraje nezezlátnou a nebudou křupavé.
- Připravte rajčatovo-bazalkovou polevu: zatímco se chléb peče, smíchejte v míse nakrájená rajčata a nasekanou bazalku. Dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Sestavte bruschettu: jakmile jsou plátky bagety zlaté a křupavé, vyjměte je z trouby a nechte je mírně vychladnout. Na každý plátek položte velkou lžíci sýra burrata a poté lžíci směsi rajčat a bazalky.
- Dokončete a podávejte: pokapeme balzamikovou polevou a ihned podávávejte.
