Bavorské vdolky

28.02.2025

Suroviny:

  • 330 g hladké mouky
  • 150 ml mléka
  • 1 vejce
  • 7 g sušeného droždí
  • 4 g soli
  • 40 g cukru
  • ½ vanilkového lusku
  • nastrouhaná kůra z ½ citronu
  • 30 ml rumu
  • 30 g másla
  • olej na smažení
  • 200 g nastrouhaného tvrdého tvarohu
  • 200 g švestkových povidel
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový cukr
  • moučkový cukr na posyp

Postup:

  1. Do prosáté mouky v míse uděláme důlek, do kterého nalijeme mléko, vsypeme cukr, sušené droždí a zamícháme. Pak přidáme nastrouhanou kůru, vanilku ,máslo, vejce, sůl a rum. Zaděláme těsto, které necháme kynout. Alespoň dvakrát srazíme.
  2. Vykynuté těsto rozválíme asi na 2 cm vysoký plát a vykrájíme kolečka o průměru 6 cm. Necháme vykynout. Vykynutá kolečka uprostřed promáčkneme a dáme smažit do nahřátého oleje na 180 °C.
  3. Po usmažení necháme vdolečky okapat.
  4. Každý vdoleček potřeme švestkovými povidly a povidlovou část důkladně obalíme v nastrouhaném tvarohu. Smetanu ke šlehání ušleháme s vanilkovým cukrem a každý vdolek ozdobíme a nakonec pocukrujeme.
© 2020 - 2025 Ověřené recepty
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.

Bez nezbytných cookies se neobejde správné a bezpečné fungování našich stránek a registrační proces na nich.
Funkční cookies ukládají vaše preference a uzpůsobí podle nich naše stránky.
Výkonnostní cookies monitorují výkon našich stránek.
Díky marketingovým cookies můžeme měřit a analyzovat výkon našeho webu.