Jahodový džem
Jaký je vlastně rozdíl mezi pojmem džem a marmeláda? Tohle ví skutečně málo lidí a každý je zvyklý říkat marmeláda, ačkoli ne vždy se o marmeládu jedná.
Pro rychlejší orientaci na mém webu vám jistě poslouží následující stručný popis toho, jak to tady chodí.
Recepty jsem rozdělil do jednotlivých kategorií:
Tyto kategorie se vám zobrazí, po najetí myší na rubriku: "RECEPTY".
U receptů jsou používané zkratky, takže kdyby někdo náhodou nevěděl, tak tady jsou ty nejběžnější:
PL - polévková lžíce
KL - kávová lžička
ČL - čajová lžička (objemově totožné, jako KL)
PRDOPEČ - prášek do pečiva
Většina receptů pochází z kuchařky mé babičky a maminky a recepty, které jsem stačil nasbírat já sám, stejně tak fota pokrmů, které jsem podle této kuchařky vařil. Ale některé recepty a fotky pokrmů jsou od známých a lidí, kteří mi v minulosti své recepty sdíleli.
Jaký je vlastně rozdíl mezi pojmem džem a marmeláda? Tohle ví skutečně málo lidí a každý je zvyklý říkat marmeláda, ačkoli ne vždy se o marmeládu jedná.
Tip: Pokud máte rádi i jiné krémy (náplně), můžete suroviny na vanilkový krém udělat poloviční a půlku množství koblih naplnit například meruňkovou marmeládou, nutelou apod. Také je velice chutné po naplnění vrch koblihy namočit do rozpuštěné čokolády s trochou kokosového oleje.
+ 150 g másla na dokončení krému po vychladnutí
moučkový cukr na ozdobu
Vše přivedeme k varu, necháme vychladnout.
Suroviny:
Z tohoto množství surovin připravíte cca 8 větších větrníků.
Suroviny:
Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.